تصميم گرفته‌ايد برنامه نويسي اندرويد ياد بگيريد ؟ پس اول بايد از بين اين چند زبان برنامه نويسي اندرويد يکي را براي شروع کار انتخاب کنيد. با مزايا و معايب هر کدام آشنا شويد. يکي از گا


تصميم گرفته‌ايد برنامه نويسي اندرويد ياد بگيريد ؟ پس اول بايد از بين اين چند زبان برنامه نويسي اندرويد يکي را براي شروع کار انتخاب کنيد. با مزايا و معايب هر کدام آشنا شويد.




يکي از گام‌هاي مهم در شروع به کار با اندرويد، انتخاب بهترين زبان برنامه نويسي اندرويد است. همين که تصميم گرفته‌ايد، قطعا اولين گام در اين سفر براي تبديل شدن به يک برنامه نويس اندرويد تمام عيار و کامل است. همانطور که مي‌دانيد، يادگيري کدهاي محتلف و کدنويسي مي‌تواند گاهي پيچيده و سخت باشد و گاهي اوقات حتي نمي‌دانيد که بايد از کجا شروع کنيد. اما اگر بدانيد بايد از چه زبان برنامه نويسي براي انرويد استفاده کنيد، اطلاعات لازم درباره اين زبان برنامه نويسي را بدانيد و همين طور زمان مناسب براي آغاز کد نويسي را درست حدس بزنيد، خيلي از اين پيچيدگي‌ها از سر راه شما برداشته مي‌شود. 



بيشتر بخوانيد:


چرا بايد سراغ برنامه نويسي اندرويد برويم؟



 در اين مقاله ليداوب، قصد داريم يکي از اين مشکلات را از سر راه شما برداريم. ما با مرور کردن زبان‌هاي مختلف برنامه نويسي اندرويد و معرفي هر کدام به صورت جداگانه، اين فرصت را در اختيار شما قرار مي‌دهيم تا بتوانيد بهترين و مناسب‌ترين زبان برنامه نويسي را انتخاب کنيد.


تعيين زبان برنامه نويسي براي شروع، به اين بستگي دارد که مي‌خواهيد چه کاري انجام بدهيد و هنگامي که شما زبان برنامه نويسي مورد نظر را ياد گرفتيد، مي‌توانيد IDE و ابزارهايي را که با زبان مورد نظر شما همخواني دارند را پيدا کنيد.


انتخاب زبان برنامه نويسي اندرويد


براي شروع به توسعه يک برنامه اندرويد، بايد پيش از هر چيز يک زبان برنامه نويسي انتخاب کنيد . تفاوت بين زبان‌هاي برنامه نويسي اندرويد مي‌تواند مقداري پيچيده و متنوع باشد، اما در آخر همه چيز به خود شما بستگي دارد. اين شما هستيد که بايد ببينيد به کدام زبان علاقه داريد و دوست داريد با آن کار کنيد.


در اينجا به طور مختصر در مورد هر زبان توضيح داده شده است.  شما مي‌توانيد با بررسي هر کدام و انجام تحقيقات بيشتر، هر کدام از زبان‌ها که به نظر شما جالب‌تر بود را انتخاب کنيد. 


برنامه نويسي اندرويد


براي برنامه نويسي اندرويد، زبان‌هاي مختلفي مورد استفاده قرار مي‌گيرند، که در ادامه چند تا از آن‌ها را به شما معرفي مي‌کنيم.



بيشتر بخوانيد:


محبوب‌ترين زبان‌هاي برنامه نويسي دنيا کدام هستند؟



زبان برنامه نويسي Java


هنگامي که صحبت از برنامه نويسي اندرويد مي‌شود، اولين و محبوب‌ترين گزينه جاوا است. جاوا زبان رسمي برنامه نويسي اندرويد است و اين يعني بيشترين پشتيباني گوگل از اين زبان خواهد بود. بيشتر اپليکيشن‌هاي اندرويد که در حال حاضر در گوگل پلي حضور دارند، با استفاده از زبان جاوا نوشته شده‌اند.



بيشتر بخوانيد:


زبان برنامه نويسي جاوا چيست و چه کاربردي دارد؟



اولين قدم در برنامه نويسي اندرويد نصب برنامه Android Studio است. اين برنامه با اندرويد SDK  (مجموعه‌اي از ابزارهايي که براي توسعه برنامه‌هاي اندرويد طراحي شده اند) بسته بندي مي‌شود و اين يعني همه چيزهايي را که نياز داريم در يک جا جمع شده است.


برنامه نويسي اندرويد


«آموزش رسمي و اسناد» از گوگل شروع کار را براي ما راحت مي‌کن، و بيشترين تعداد زيادي کتابخانه (کد رايگان براي ارتقاء برنامه ها) و آموزش‌هايي که روي اين روش تمرکز مي‌کنند را در اين صفحه گوگل مي توان پيدا کرد.


جاوا توسط Sun Microsystems در سال 1995 منتشر شد و در قسمت‌هاي زيادي از برنامه نويسي مورد استفاده قرار گرفت. کدهاي جاوا توسط يک ماشين مجازي روي دستگاه‌هاي اندرويد تفسير و اجرا مي‌شوند.


متاسفانه، جاوا مقداري پيچيده است و اين پيچيدگي بزرگ‌ترين مانع براي بسياري از افرادي است که مي خواهند شروع به برنامه نويسي اندرويد کنند. اندرويد يک زبان برنامه نويسي شي گرا با موضوعات گيج کننده است، مانند ساختارها، خطاهاي اشاره گر و بسياري از ساختارهاي پيچيده ديگر که اگر جاوا SDK را به اين‌ها اضافه کنيم، همه چيز پيچيده‌تر مي شود. وقتي براي اولين بار سراغ کدنويسي اندرويد مي‌رويد، بايد به مبارزه‌اي براي دانستن اينکه جاوا چيست و اندرويد چگونه کار مي‌کند، برويد. برنامه نويسي با استفاده از جاوا همچنين نياز به درک پايه‌اي از مفاهيم گريدل ( مانند Manifest Android و XML ) است.



بيشتر بخوانيد:


با اصطلاحات برنامه نويسي اندرويد آشنا شويد



البته همه اين‌ها به اين معني نيست که جاوا يک زبان برنامه نويسي بد است. برخلاف آن، اين اشتباه است که يک زبان را بد بدانيم. همچنين درست است که بسياري از ناراحتي هاي جاوا وجود دارد، ولي مي‌توان با جاوا يک کد تميز (Clean Code) را نوشت. به همين دليل بسياري از مردم جاوا را دوست دارند و همچنين يکي از گسترده‌ترين زبان‌هاي برنامه نويسي اندرويد در دنيا است که تقريبا همه کاره است. با توجه به جدول PYPL (محبوبيت زبان هاي برنامه نويسي)، جاوا محبوب‌ترين زبان برنامه نويسي بين برنامه نويسان است.


اندرويد استوديو در طول چند سال گذشته روز به روز قوي تر شده و ويژگي‌هايي مانند طراح بصري و سيستم پيشنهادات که باعث مي‌شود پردازش يکنواخت‌تر و شفاف‌تر باشد به آن اضافه شده است. پس ارزشش را دارد، حتي اگر سختي راه جلوي پيشرفت سريع ما را بگيرد، سراغ زبان برنامه نويسي جاوا برويم و براي توسعه اپليکيشن اندرويد از آن استفاده کنيم.


برنامه نويسي اندرويد


براي کساني که مي خواهند برنامه نويسي اندرويد را به طور کامل تجربه کنند، جاوا بهترين زبان براي شروع است. و کساني که از کدهاي پيچيده بيزار هستند، مي‌توانند آموزش‌هاي بيشتري را دنبال کنند. اگر شما يک توسعه دهنده اندرويد مبتدي هستيد و مي‌خواهيد برنامه نويسي اندرويد را تجربه کنيد و يا فقط مي‌خواهيد به خاطر يادگيري شروع کنيد، توصيه مي‌کنم با زبان ساده‌تري کار خود را آغاز کنيد و بعد از آنکه مقداري ياد گرفتيد و تجربه کسب کرديد سپس به سراغ جاوا برويد.


يک نکته:



 

گفتني است که امکان استفاده از جاوا در Unity نيز وجود دارد. در رابطه با Unity در بخش سي شارپ توضيح داده شده است . توجه داشته باشيد که زبان جاوا شايد مقداري پيچيده باشد ولي راحت تر ميتوان به Android Studio انتقال داد. 

Kotlin


کوتلين اخيرا به عنوان يک زبان رسمي ديگر براي اندرويد معرفي شده است. بعضي از گمانه زني‌ها نشان مي‌دهد که زبان کوتلين به سرعت در حال پيشرفت است و احتمالا مي‌تواند به Swift بعدي تبديل شود.


همانند جاوا، زبان کوتلين هم در ماشين مجازي جاوا اجرا مي‌شود. تفاوت کوتلين با جاوا در اين است که پيچيدگي‌هاي جاوا را ندارد و اين يعني که زباني ساده‌تر براي يادگيري است. همچنين خطاهايي مانند Null point exceptions و Excuses در کوتلين وجود ندارند. به طور خلاصه اگر اولين بار است که مي‌خواهيد برنامه نويسي اندرويد را شروع کنيد، اين زبان انتخاب مناسبي براي شما است.


برنامه نويسي اندرويد


قطعا کوتلين بهترين نقطه شروع براي مبتديان است و با کوتلين هم مي‌توان از اندرويد استوديو استفاده کرد. با اين وجود هنوز هم نمي‌توانيم بگوييم زبان‌هايي چون C# يا Unity ساده‌تر هستند و همچنين پشتيباني از اين زبان‌ها نسبي است.


با اين حال، کوتلين قطعا جز بهترين‌ها است و مي‌تواند آسان ترين ورودي براي يادگيري برنامه نويسي اندرويد باشد. حتي اين احتمال وجود دارد که اين زبان برنامه نويسي، روزي به عنوان زبان اول گوگل انتخاب شود.


++C / C


عادلانه است اگر بگويم که بهتر است از اين زبان براي برنامه نويسي اندرويد استفاده نکنيد. اندرويد استوديو از کدهاي سي و سي پلاس پلاس با استفاده از Android NDK پشتيباني مي‌کند. اين بدين معني است که نمي توان کدها را در دستگاه مجازي اندرويد اجرا کرد و به صورت اوليه روي دستگاه اجرا مي‌شود و اين امکان را مي‌دهد که روي مواردي مانند حافظه کنترل بيشتري داشت. براي برنامه‌هاي سنگين همانند بازي‌هاي 3D اين امکان وجود دارد که عملکردهاي اضافي را از روي دستگاه برداشت تا يک برنامه بهينه داشته باشيم. همچنين مي‌توان از کتابخانه‌هاي C يا ++C استفاده کرد.


برنامه نويسي اندرويد


با اين حال، باز هم استفاده از اين زبان بسيار سخت است و اگر قصد توليد يک بازي داريد بهتر است از موتورهاي بازي‌سازي استفاده کنيد.


زبان برنامه نويسي #C


سي شارپ يک نسخه ساده تر و شي گرا از C و ++C است که توسط مايکروسافت طراحي شده است. اين زبان داراي قدرت ++C و آسان بودن ويژوال بيسيک است و همچنين به عنوان يک نسخه ساده از جاوا نيز نام برده مي شود. همانند جاوا، سي شارپ نيز قابليت بازيافت حافظه (زباله‌روبي ) را دارد و اين يعني نيازي به نگراني در مواردي مانند کمبود حافظه و آزاد کردن رم وجود ندارد. در عين حال سي شارپ جديد تر از جاوا است. انتخاب بهترين زبان براي برنامه نويسي اندرويد معمولا بستگي به سليقه فرد دارد.



بيشتر بخوانيد:


سي شارپ چيست و آيا براي برنامه نويسي مناسب است؟



اگر ميخواهيد شروعي آسان و در عين حال قدرتمند داشته باشيد پيشنهاد ميشود از ترکيب #C و Unity استفاده کنيد. يونيتي يک موتور بازي سازي ( يعني ميتواند محاسبات فيزيکي و رندرهاي گرافيکي 3D را انجام دهد) و يک IDE همانند اندرويد استوديو است. يونيتي يک ابزار رايگان است و به کمک آن ميتوان بازي ها را به طرز باورنکردني به راحتي ايجاد کرد، و فقط با چند خط کد ميتوان يک بازي را در کمتر از يک ساعت ايجاد کرد. بدون اغراق يونيتي واقعا قدرتمند است، و ابزار مورد استفاده بسياري از استوديوهاي بازي سازي در گوگل پلي است. و همچنين يونيتي مولتي پتفرمي است.


برنامه نويسي اندرويديونيتي براي ايجاد بازي مناسب است ولي اگر مي خواهيد يک برنامه اندرويد که مطابق با استانداردهاي گوگل باشد را توليد کنيد استفاده از يونيتي غير استاندارد است و شما را محدود ميکند ، ولي اگر قصد توسعه يک بازي را داريد يونيتي کاملا مناسب و حرفه اي است.


ولي اگر براي يادگيري يونيتي مشتاق نيستيد ميتوانيد از Unreal و يا GameMaker استفاده کنيد.


همچنين سي شارپ ميتواند با Xamarin در ويژوال استوديو مورد استفاده قرار گيرد. که ميتوان از مزيت چند سکويي ( cross platform ) نيز استفاده کرد ( يک پايه کد براي اندرويد و iOS ) . براي يک مبتدي اين مسير مقداري دشوار است اما براي يک شرکت کوچک که ميخواهد يک برنامه براي اندرويد و iOS ايجاد کند مناسب است.



ياد بگيريد:


دوره آموزش سي شارپ دات نت ( C#.NET)



BASIC


در قسمت سي شارپ گفتيم که سي شارپ داري قدرت C و آساني Visual Basic است. زبان برنامه نويسي Basicيک نقطه شروع لذت بخش براي يادگيري برنامه نويسي است. اما متاسفانه به طور رسمي توسط اندرويد استوديو پشتيباني نمي‌شود و نمي‌توان از بيسيک در Unity يا Xamarin استفاده کرد. اما خبر خوب اين است که يک گزينه کم‌تر شناخته شده در بيسيک به نام B4A وجود دارد. B4A مخفف BASIC 4 Android و همانطور که از اسم آن معلوم است، امکان استفاده از بيسيک در اندرويد را ايجاد مي‌کند. B4A اولين انتخاب براي برنامه نويسان نيست، اما هميشه بهتر است گزينه‌هاي بيشتري داشته باشيد.


برنامه نويسي اندرويد


B4A به عنوان يک RAD يا Rapid Application Development طراحي شده است. اين زبان يک گزينه عالي براي برنامه نويسي است و مي توان با آن برنامه‌هاي قدرتمندي ساخت، ولي اين زبان براي بازي سازي مناسب نيست و نکته ديگر اين که B4A تنها زباني است که در فهرست ما وجود دارد و به صورت رايگان در دسترس نيست.


Corona براي اندرويد


کورونا يکي ديگر از گزينه‌هاي ساده براي برنامه نويسي اندرويد است که بسيار قدرتمند است و قدرت کنترل بسياري ارائه مي‌دهد. در LUA مي‌توان کد نويسي کرد که اين کدنويسي بسيار ساده تر از جاوا است و همچنين توسط Corona SDK (کيت توسعه نرم افزار) همه چيز ساده‌تر هم مي‌شود. پشتيباني از تمام کتابخانه‌هاي بومي، اجازه مي‌دهد تا شما برنامه خود را براي سيستم عامل‌هاي مختلف منتشر کنيد. از کورونا به طور کلي براي توليد بازي استفاده مي‌شود اما در موارد مختلفي ديگري هم مورد استفاده قرار مي‌گيرد. بايد از يک ويرايشگر متن مثل Notepad++ براي وارد کردن کدهاي خود استفاده کنيد و مي‌توانيد کدها را در شبيه‌ساز بدون اينکه کامپايل شوند اجرا کنيد و به کمک ابزار آنلاين به راحتي مي‌توان از برنامه اندرويد نوشته شده، خروجي APK گرفت.


برنامه نويسي اندرويد


کورونا نياز به دانش برنامه نويسي دارد، اما نقطه شروع خوبي براي برنامه نويسي است. در عين حال، مطمئنا محدوديت‌هايي وجود دارد، اما چند پله‌اي شما را به تبديل شدن به يک برنامه نويس حرفه‌اي نزديک‌تر مي‌کند. اين گزينه براي افرادي که مي‌خواهند برنامه نسبتا ساده اي ايجاد کنند خوب است، اما براي تبديل شدن به يک برنامه نويس حرفه‌اي مناسب نيست.


PhoneGap


در نهايت آخرين گزينه ما براي برنامه نويسي اندرويد استفاده از PhoneGap است. PhoneGap توسط Apache Cordova طراحي شده و اجازده مي‌دهد تا با استفاده از کدهايي که براي ايجاد يک وب سايت (HTML, CSS and JavaScript) استفاده مي‌کنيم يک برنامه اندرويد ايجاد کنيم. در واقع همانند نمايش يک صفحه وب عمل مي‌کند اما يک برنامه اندرويد در خروجي مي‌دهد. PhoneGap همانند يک پل عمل مي‌کند و به برنامه نويس اجازه دسترسي به برخي ويژگي‌ها مانند دوربين يا شتاب‌سنج را مي‌دهد.


برنامه نويسي اندرويد


در واقع اين برنامه نويسي اندرويد نيست و تنها برنامه نويسي واقعي JavaScript است. براي بسياري از وظايف اين گزينه مناسب است اما اگر مي‌خواهيد بگوييد که يک برنامه نويس اندرويد هستيد، بهتر است يکي ديگر از گزينه‌هاي موجود در ليست را انتخاب کنيد.


نتيجه گيري


خب تمام شد اميدوارم که خسته نشده باشيد! گزينه‌هاي ساده ديگري همچون Python هم وجود دارد، اما در غير اين صورت از گزينه‌هاي مختلفي همچون Java و Kotlin و C و #C و BASIC هم مي‌توان استفاده کرد.


برنامه نويسي اندرويد


انتخاب زبان برنامه نويسي بستگي به سليقه و اهداف شما دارد، اما هر انتخابي که انجام دهيد، متوجه خواهيد شد که يادگيري کد نويسي يک تجربه فوق العاده با ارزش و لذت بخش است و يادگيري برنامه نويسي با اندرويد بهترين نقطه شروع است. اگر هر گونه سوال در رابطه با برنامه نويسي اندرويد داشتيد در قسمت نظرات با ما درميان بگذاريد.




ليدا وب

برنامهنويسي شيءگرا چيست؟

جشنواره هاي برنامه نويسي موبايل ايران ( بروزرساني )

ساخت يک ربات 10 دلاري براي آموزش برنامه نويسي به کودکان

با 15 زبان برنامه نويسي محبوب آشنا شويد

برنامه نويسي، ابزار دختران افغان براي غلبه بر مشکلات

زبان هاي مورد نياز براي برنامه نويسي اندرويد

همه چيز در مورد برنامه نويسي اندرويد

برنامه ,نويسي ,اندرويد ,زبان ,يک ,استفاده ,برنامه نويسي ,نويسي اندرويد ,زبان برنامه ,است و ,است که ,برنامه نويسي اندرويد ,زبان برنامه نويسي ,براي برنامه نويسي ,يادگيري برنامه نويسي

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها


abinpomis هیئت مکتب العباس علیه السلام golshanyadet pizzapack vistasazehfc وبلاگ شخصی مرتضی حاجیوند Mr.Trojan الکتروتکنیک (صفحه خانم احمدی)،قبولی تضمینی کنکور 99 نیلو رایانه